keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Selätin® osa 2


Nyt olen noin viikon harjoitellut selättimellä, joka ilta lupaukseni mukaan 10min. Olen tehnyt pääsääntöisesti vain sesovilteen TV:tä katsellessa treenini. Vieläkin saan treenin tuntumaan vatsalihaksissani. "Yläpalikat" tietää tehneensä treenin jokaisen 10 minuutin jälkeen. Joskus iltaisin en jaksa "vatkata" kunnolla ja olen tehnyt kevyemmän treenin. Mieheni on tehnyt joka ilta saman treenin kanssani. Mielenkiinnolla odotankin mittaus tuloksija. Kertauksena, Itse siis harrastan urheilua päivittäin. Treenaan salilla 4-6 kertaa viikossa ja vedän päälle kuusi jumppaa viikottain. Mieheni treenaa 1-3 kertaa viikossa salilla.  Itse syön tarkan ruokavalion mukaan ja mieheni syö tavallista kotiruokaa, eli suhteellisen terveellisesti myös hän syö, mutta ei noudata mitään tiettyä ruokavaliota. Mukaan mahtuu myös epäterveellisempiä päiviä. Olemme molemmat mitannut keskivartalon projektin alussa. Tarkkailemme myös selän hyvinvointia ja treenin mukavuutta.

Viikon jälkeen alkaa sama treeni kyllästyttämään ja on aika vaihtaa treeniasentoa. Tässä muutama kokeilun arvoinen asento:



Pidä keskivartalo tiukkana ja "vatkaa" jalkoja varovasti puolelta toiselle. Sain nopeasti tuntuman pakaroille.


Taas pitää muistaa pitää keskivartalo tiukkana!  


Sitten liike "alleille". Keskivartalo tiukkana ja liike tulee tehdä hallitusti.

Nämä liikkeet lisään kymmeneen minuttiini. Eli 5min seisovilteen ja viisi minuuttia jotain edellisistä liikkeistä. Treenaamisesta voi tehdä tylsää tai sitä voi itse monipuolistaa. Itse valitsen jälkimmäisen vaihtoehdon ja jatkan treenaamista. 

Itse selkäongelmaisten kanssa päivittäin työskennelleenä näkisin, että tästä voisi olla apua monelle. Seuraavaksi kiikutankin tämän testiin tutulleni, joka on kärsinyt jo kauan selkäkivuista. Kyseessä on mies. Katsotaan mitä hän sanoo tuotteesta ja saako hän apua tästä. 

Kokeilu on vaikuttanut jo viikon jälkeen oikein hyvältä ja seuraavaksi alan miettimään jo seuraavaa liikuntavälinettä jonka voisin ottaa testiini. Kaupasta löytyy vaikka mitä kotitreenivälinettä, mutta mitkä niistä oikeasti toimii ja mitä jaksaa tehdä pidempään kuin viikon? Kas siinäpä kuluttajalla on pulma. Kaiken lisäksi välineiden säilytys voi olla pienessä asunnossa hankalaa ja mitkä välineistä päätyy vaatetelineeksi. Ja vaikein kysymys, mikä väline voisi sopia juuri minulle?

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti