maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kehon huolto parhaimmillaan

Kesällä tulee käveltyä paljon. Tulee leikittyä lasten kanssa puistoissa, pelattua jalkapalloa, juostua ja kyykittyä pusikoissa, kukkapenkkiä ehostamassa. Kuinkamoni unohtaakaa kesällä lihashuollon. Olisi tärkeää muistaa venyttely ja hieronta myös kesällä. Saunomista ja muita hyviä lihashuolto toimenpiteitä unohtamatta. Varsinkin jos tykkäät käydä pitkillä kävely, hölkkä tai juoksulenkeillä. Kuntosalille mentäessä olisi hyvä muistaa lämmitellä ja jäähdytellä, ennen treeniä ja treenin jälkeen. Kuinka monelta tuppaakaan unohtumaan ainakin jompikumpi? Ja sitten se kaikista epämielyttävin asia venyttely treenin jälkeen tai omana harjoituksenaan. Kehitystä tapahtuu huomattavasti enemmän jos muistat pitää lihaksistasi huolta. Venyttely ei saisi olla vain naisten juttu, myös miehet voisivat treenin jälkeen istahtaa hetkeksi jumppamaton päälle. Jos treenin jälkeen ei malta venytellä, niin sen voi tehdä myös illalla kotona omana harjoituksenaan. Muista kuitenkin lämmitellä ennen venyttelytuokiota.

Mökillä kahvakuulatreenin jälkeen maistuu myös hyvin venyttely. Kannattaa kuitenkin välttää treenin päälle pitkiä venytyksiä (30sek- 3min). Puolipitkät venytykset riittävät. Puolipitkät venytykset tarkoittavat 20-30sekuntia. Venyttely ei kuulu tuntua epämiellyttävältä tai sattua. Venymisen pitää tuntua, mutta pitää oppia tuntemaan itsensä. Liika on liikaa.




Säännöllinen venyttely parantaa myös ryhtiä. Tämä on myös hyvä syy panostaa venyttelyyn. Hyvä ryhti tekee sinut terveemmän näköiseksi. Toimistotyöntekijöillä usein  hartiat kiertyvät sisäänpäin jolloin ryhti taipuu kumaraan. Muista siis venytellä rintalihaksesi hyvin auki.

Muista huolehtia myös muusta kehonhuollosta, kuten nukkumisesta. Kroppasi tarvitsee hyvät yöunet. Keskity myös ruokailuusi. Syö säännöllisesti ja tervellisesti. Arjen luksusta on sauna, kylvyt ja rentoutusharjoitukset.

Kehonhuolto on tärkeätä myös psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Ota kehonhuolto osaksi elämääsi ja opettele nauttimaan siitä. Rentoudu venytellen telkkarin ääressä tai varaa kerran viikossa hierojalle aika. Jokainen löytää varmasti parhaat menetelmät oman hyvinvoinnin ja lompakon kannalta sopivaksi. Jos tarvitset apua kehonhuoltoon liittyvissä asioissa niin autan mielelläni. Ota yhteyttä tai käy katsomassa sivuni www.controlfitness.fi

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti