tiistai 14. toukokuuta 2013

Mistä aikaa liikkumiseen?

Miten usein olenkaan kuullut sanat "Ei minulla ole aikaa liikkua!" Se on sama kuin sanoisi ei minulla ole aikaa pitää itsestäni huolta. Kyllä ihmisillä on aikaa huoltaa autoa, pesukonetta, käyttää lapsia harrastuksissa, mutta ovat valmiita tinkimään omasta hyvinvoinnistaan ja sitä kautta myös omasta energiastaan. Minusta olisi hienoa jos ihmiset ajattelisivat vähän itsekkäämmin tässä asiassa, niin energiaa riittäisi paremmin myös kaikkeen muuhun. Usein naiset käyvät kampaajalla, laitattamassa kynsiään ja shoppailemassa. Facebookissa kulutetaan  päivässä usempikin minuutti ellei tunti. Näihin asioihin löytyy kyllä aikaa. Mitä jos istuisit alas ja miettisit hetken.
"Jos vuorokaudessa on 24 tuntia. Viikossa on 168 tuntia. Käytämme joka yö nukkumiseen 8 tuntia eli viikossa hereillä olo aikaa jää 112 tuntia. 5 kertaa viikossa käymme töissä n.8 tuntia tuntia. Vapaa-aikaa jää silloin 72 tuntia viikossa. Joka päivä vapaa-aikaa jää yli 10 tuntia. Jos tuhlaisimme tästä ajasta jokapäivä  30min-2tuntia liikuntaan, voisimme saada elinikää vuosia lisää." 
Tarkkailisimme vähän edes samalla mitä suustamme laitamme sisään, niin mahdollisesti pystyisit antamaan taas muutaman ylimääräisen vuoden aikaa perheellesi ja läheisillesi lisää. Se ei tarkoita täyskäännöstä elämässäsi, jo pienillä muutoksilla voi saada isoja asioita aikaiseksi. Voisitko kävellä yhden bussipysäkin kauemmaksi työmatkalla kuin yleensä? Voisitko viedä pyörällä lapsen harrastukseen? Onko auto ainoa kulkuväline mitä voit käyttää? Tarvitseeko kuntopyörän olla olohuoneen nurkassa vaatetelineenä vai voisiko sen ottaa käyttöön pitkästä aikaa?

Olisiko kyseisessä kellossa jokin mistä vosi tinkiä?

Jokaiselle löytyy varmasti pieni hetki omasta elämästään, koska on aikaa pitää itsestään oikeasti huolta. Urheilun ei tarvitse olla pakkopullaa, vaan tee siitä osa arkeasi. Yritä saada vielä joku tuttu mukaan projektiisi, niin tulee varmemmin tuloksija. Tässä muutama asia mietittäväksi kaikille kiireisille ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti